Afișez 1 - 24 din 145 de rezultate

Centrala compacta CP30 ThermFort- biomasa

SKU: 5947226378566
(2)

In Stoc

Prețul inițial a fost: 19.900 lei.Prețul curent este: 15.990 lei.

Ce este certificarea EcoDesign?

HomeFORT ofera pe piata din Romania echipamente prietenoase cu mediul ce au emisii reduse de CO2.

Este incontestabila natura ecologica a peletilor si a lemnului.

Acesti combustibili au un impact substantial neutru asupra emisiilor de CO2 in atmosfera si permit cu 95%  mai puține emisii totale de CO2 în comparație cu utilizarea echivalenta a unui combustibil fosil traditional, cum ar fi gazul sau motorina, luand in considerare si emisiile asociate cu cultivarea, prelucrarea si transportul combustibilului in sine.

Desi sunt combustibili ecologici, daca sunt arsi in aparate invechite din punct de vedere ecologic, acestea ar putea afecta calitatea aerului, in special in ceea ce priveste emisiile de particule si gaze nearse.

Inlocuirea treptata a aparaturii invechite cu sisteme cu ardere certificata, de ultima generatie, ar reduce drastic acest impact.

Acesta este motivul pentru care Uniunea Europeana va introduce si criterii de proiectare ecologice pentru generatoarele de caldura din biomasa.

Producatorii sunt obligati sa le respecte si vor duce la o performanta de mediu mai buna a noilor produse din biomasa lansate pe piata europeana pentru a reduce emisiile nocive.

Reglementarile privind proiectarea ecologica au intrat in vigoare in cele 28 de state membre ale UE si in toate tarile EES (Spațiul Economic European) la urmatoarele date:

pentru cazanele pe biomasa, cerința de proiectare ecologica a început de la 1 ianuarie 2020 (Regulamentul UE 2015/1189);
pentru aparatele de uz casnic pe biomasa, adica pentru sobe, seminee si aragaze, cerinta de proiectare ecologica a intrat in vigoare la 1 ianuarie 2022 (Regulamentul UE 2015/1185).

Cele doua reglementari UE legate de EcoDesign definesc cerintele minime pe care trebuie sa le respecte produsele care functioneaza cu combustibil solid utilizat in scopuri de incalzire pentru a fi introduse pe piata UE.

Aceste cerinte sunt legate de doua aspecte, care au fost identificate ca fiind importante in scopuri de mediu:

eficienta energetica;
emisii de particule (PM), compusi organici gazosi (OGC), monoxid de carbon (CO) si oxizi de azot (NOx).

Cu toate acestea, reglementarile UE nu definesc doar cerintele de baza. Ele stabilesc, de asemenea, metode de masurare si calcul care trebuie armonizate la nivel european. Acestea trebuie sa fie fiabile, precise, reproductibile si sa se bazeze pe metode de masurare avansate si general recunoscute.

Ce avantaje are un produs certificat EcoDesign?

Pentru noi a fost simplu sa ne aliniem cerintelor EcoDesign deoarece produsele noastre indeplineau cerintele standardului, venind in sprijinul clientilor cu urmatoarele performante:

  • Consum mai mic de combustibil
  • Mai multe economii
  • Respect pentru mediu
  • Protejarea calitatii aerului

Toate produsele din piata au certificare EcoDesign?

Standardul obliga producatorii, dar nu toate produsele sunt certificate, in acest moment.

Noi putem sa asiguram clientii ca produsele noastre sunt certificate si respecta cerintele in materie.

Care sunt produsele certificate EcoDesign?

Gaseste mai jos lista cu produsele noastre, astfel incat sa-ti fie usor sa iei o decizie rationala despre beneficiile pe care ti le vor aduce:

Centrale Peleti Compacte

Termoseminee Peleti

Cazane Lemne

Arzatoare Peleti